Zwangerschapsmassage in Zeist


Wat is een zwangerschapsmassage?

Een zwangerschapsmassage is een massage met technieken speciaal voor als je zwanger bent. De zachte massage richt zich op (de bekende) lichamelijke ongemakken en ontspanning. Een zwangerschap belast je lichaam enorm. Daarom activeer ik tijdens een zwangerschapsmassage ook met subtiele druk shiatsu punten. De combinatie van masseertechnieken en het activeren van shiatsu punten zorgt ervoor dat je lichaam meer in balans komt tijdens je zwangerschap. In deze tijd verandert er namelijk veel in en met je lichaam. Veel veranderingen krijg je bewust mee, maar wist je dat er ook van alles gebeurt in je hormoonhuishouding en stofwisseling?

Waarom een massage tijdens zwangerschap?

Vaak is het een gegeven dat je tijdens je zwangerschap last kan krijgen van lichamelijke klachten. Maar veel mensen weten niet dat deze klachten met een massage verlicht kunnen worden. Als je je tijdens je zwangerschap laat masseren, geef je deze klachten extra aandacht. Daarnaast is een massage ook gewoon heerlijk ontspannend. Het brengt je weer in balans. Zowel lichamelijk als geestelijk. En dat komt de ontwikkeling van jezelf en je kindje alleen maar ten goede.

Zwanger en een massage?

Bij deze klachten is zwangerschapsmassage effectief​:

Voordelen van massage tijdens zwangerschap

Het wegnemen van lichamelijke klachten tijdens je zwangerschap is heel prettig. Een massage zorgt ervoor dat je spieren soepel blijven, waardoor de klachten afnemen. Daarnaast heeft een massage ook positieve invloed op:

  • Een betere nachtrust
  • Het wegnemen van stress
  • Je houdt minder vocht vast door betere vochtafdrijving

Vanaf wanneer kun je je als zwangere laten masseren?

Het wordt afgeraden om in het eerste trimester een zwangerschapsmassage te doen. Vanaf het tweede trimester (na 12 weken) kun je je laten masseren. Je kunt een massage tijdens je zwangerschap doen tot aan je bevalling. Dus bijna je hele zwangerschap. Een zwangerschapsmassage is een zachte vorm van massage en kent geen risico’s. In sommige situaties wordt een massage tijdens een zwangerschap afgeraden, namelijk bij:

  • trombose
  • spataderen
  • hartklachten
  • hoge bloeddruk

Wat kost een zwangerschapsmassage?

Een massage bij Heidi Masseert duurt 70 minuten. Hiervoor betaal je € 59. 

Hoe werkt zwangerschapsmassage bij Heidi Masseert?

De massage is in de massagepraktijk Heidi Masseert in Zeist. Eerst doen we een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we waar je behoefte aan hebt en waar je eventueel last hebt. Hierna volgt een heerlijke massage van 70 minuten. Tijdens de massage gebruik ik altijd 100% essentiële oliën voor op de huid. Heerlijk voor jou als zwangere vrouw. Twijfel je of massage goed voor jou is tijdens je zwangerschap? Overleg dan in ieder geval eerst met je verloskundige of gynaecoloog. Heb je verder nog vragen over de zwangerschapsmassage van Heidi Masseert? Neem dan gerust contact met mij op.