Shiatsu massage in Zeist

Wat is Shiatsu massage?

Shiatsu is onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Shiatsu is een traditionele Japanse massage, waarbij drukpunten op het lichaam met vingers, vooral duimen, en palmen worden behandeld om de nodige disbalans te herstellen. Het wordt ook wel drukpuntmassage genoemd. Shiatsu is een benaderingswijze van ziekte en gezondheid die uitgaat van (dis)balans tussen lichaamsenergieën en gaat niet uit van de ziekte, maar richt zich op de persoon als geheel.

Wat betekent Shiatsu?

Het woord Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk. In het Japans betekent Shi vinger en atsu druk.

Voor wie is Shiatsu massage?

Voor iedereen die zichzelf een moment van rust en diepgang gunt, is Shiatsu geschikt. Of je nu klachten hebt of dat je gewoon heerlijk wilt ontspannen, met een Shiatsu behandeling herstel je je evenwicht. Voor je lichaam en geest. Bij koorts wordt Shiatsu massage afgeraden.

Waarom Shiatsu massage?

Een Shiatsu massage werkt dieper door in het lichaam dan een klassieke spiermassage. Via de meridianen worden ook de organen en het zenuwstelsel beïnvloed. Tijdens de massage en middels aanraking van de drukpunten worden eventuele blokkades weggenomen en balansverstoringen in het lichaam verbeterd. Een Shiatsu behandeling bevordert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Daardoor heeft deze massage behalve een diep ontspannende werking ook een preventieve werking ter ondersteuning van een goede gezondheid. De massage geeft je de mogelijkheid om weer tot jezelf te komen, vergroot je lichaamsbewustzijn en heeft een positieve uitwerking op lichaam en geest. Shiatsu is sterk aan te raden ter voorkoming van klachten. Maar ook als je al klachten hebt, om erger te voorkomen en/of als je voelt dat je niet helemaal lekker in je vel zit, bijvoorbeeld dat je je gespannen voelt.

Waar is een Shiatsu behandeling goed voor?

Een Shiatsu behandeling helpt bij de volgende klachten:

Heeft een Shiatsu behandeling bijwerkingen?

Shiatsu kan geen kwaad. Soms kan een behandeling hoofdpijn, stijfheid, diarree of wat loomheid veroorzaken. Dit komt door de toxines die worden weggevoerd uit het lichaam. Om deze bijwerkingen tegen te gaan zijn veel water drinken en uitrusten belangrijk. Omdat Shiatsu zich richt op de persoon en lichaamsenergieën kunnen er ook emoties na een behandeling loskomen.

Shiatsu en zwangerschap

Ook bij zwangerschap is een shiatsu behandeling een fijne manier om het lichaam in balans te houden. Periodieke behandelingen helpen om dit evenwicht in stand te houden.

Wat kost een Shiatsu massage?

Een massage bij Heidi Masseert duurt 60 minuten. Hiervoor betaal je € 49.

Hoe werkt een shiatsu behandeling bij Massagepraktijk Heidi Masseert?

Na een uitgebreid intakegesprek, waarin duidelijk wordt waar je behoefte ligt en waar ik rekening mee moet houden, volgt een heerlijke massage op de huid van 60 minuten. Vooraf mag je kiezen met welke 100% essentiële olie (geur) je gemasseerd wilt worden. Heb je verder nog vragen? Neem dan contact met mij op.